היומון הפלסטיני אל-קודס מספיד את מרואן עיסא, סגנו של מוחמד דף: אבד לנו "ספורטאי" מצטיין
"אבו עובידה", דובר הזרוע הצבאית של חמאס, "גדודי עז אל-דין אל-קסאם", אישר לאחרונה (30.1.25) את הדיווחים על חיסולם של מפקדים בכירים בזרועה הצבאית בידי ישראל, ביניהם המפקד הכללי של הזרוע הצבאית, מוחמד דף, וסגנו מרואן עיסא, המכונה "אבו אל-בראא'".[1]
היומון הפלסטיני אל-קודס היוצא לאור במזרח ירושלים, שנוקט קו ניצי כלפי ישראל ומקפיד לשבח בכירים הרוגים בארגוני הטרור,[2] פרסם ב-9.2.25 כתבה במדור הספורט שלו, שתיארה את מרואן עיסא כ"ספורטאי" מצטיין בתחום הכדורסל, שהחל את הקריירה הספורטיבית שלו במסגרות אונר"א והקדיש את כל חייו לקידום הספורט, תוך התעלמות מוחלטת מכך שעיסא היה מחבל בכיר וסגן מפקד הזרוע הצבאית של חמאס.[3]
עם זאת, הכתבה רמזה בעקיפין לפעילותו הטרוריסטית של עיסא באמצעות שימוש במילים שיש להן גם קונוטציה צבאית, ובכך שהעתיקה את תמונתו מתוך כרזה שפרסמה הזרוע הצבאית של חמאס.
יצוין כי אין זו הפעם הראשונה שבה כתבות בעיתונות הפלסטינית מציגות מחבלים ואף מחבלים בכירים כאזרחים תמימים.[4]
כרזה לזכר "המפקד הגדול השהיד" מרואן עיסא, סגן מפקד הזרוע הצבאית של חמאס[5]
להלן קטעים מהכתבה ביומון אל-קודס:
אל-קודס: "הקריירה הספורטיבית [רוויית] הניצחונות של השהיד מרואן עיסא"
הכתבה ביומון אל-קודס פתחה בשבחים למרואן עיסא, תוך שהיא מציגה אותו כספורטאי ומתעלמת מהיותו סגן מפקד הזרוע הצבאית של חמאס: "עצוב לדבר [בלשון עבר] על הספורטאי השהיד, אלוף רצועת [עזה] מרואן עיסא, בגלל מה שהעניק הספורטאי בעל שיעור הקומה הזה [לפלסטין] – הן בימיו היפים כשחקן שהתייחד בכל התכונות של שחקנים מצטיינים...[6] הן במסגרת תפקידו כמנהל ומפקח במגרשי ספורט ובאליפויות, הן במסגרת תמיכתו הגדולה במועדונים ובקבוצות... והן במסגרת הקורבן שהעניק [לפלסטין] באמצעות מותם של אביו, אימו ואחיו כשהידים".
הכתבה הרחיבה על הצטיינותו במיוחד בתחום הכדורסל: "המנוח מרואן עבד אל-כרים עלי עיסא 'אבו אל-בראא'', נולד במחנה הפליטים אל-בוריג' בשנת 1965... הקריירה הספורטיבית שלו החלה בקבוצות [הספורטיביות של] בתי הספר השייכים לסוכנות אונר"א... הוא הצטרף מוקדם לקבוצות הספורטיביות במסגדי [מחוז] מרכז [הרצועה], השתתף באליפויות ספורטיביות... ובארגונן, תמך בהן ועודד את הנוער הספורטיבי ליטול בהן חלק... השהיד הצטרף למועדון [אונר"א במחנה הפליטים] אל-בוריג', והיה משחקני הכדורסל העיקריים [שלו] בשנת 1983".
הטקסט התעלם לגמרי מפעילות הטרור של עיסא בחמאס, אך הדגיש כי "שחקננו השהיד הצטיין באופיו האיתן, בהתנהגותו התמה, בהתקדמותו [כספורטאי], במשמעת שלו על המגרש ו[ביחסיו הטובים] עם מאמניו ועמיתיו. הוא התייחד באישיותו כמנהיג במגרש[7] ומחוץ לו... הוא זכה בתואר [אלוף] גביע רצועת [עזה] לאחר שניצח את [קבוצת מועדון אונר"א במחנה הפליטים] אל-מר'אזי בג'באליא [בשנת] 1995... השהיד שלנו קיבל על עצמו תפקידי ניהול רבים בתוך מועדוני [הספורט]".
גם תיאור חיסולו התעלם מהיותו מחבל: "המנוח עיסא עלה למרום [כשהיד] ב-11.3.24, בהפצצה אלימה על מחנה הפליטים אל-נוציראת הסמוך [למחנה הפליטים אל-בוריג']. הרוח התרוממה אל בוראה, אך חותמו של הספורטאי הנדיב הזה מעיד על הקריירה הארוכה שלו, [רוויית] הניצחונות."[8]
הכתבה ביומון אל-קודס על "הספורטאי" מרואן עיסא[9]
[1] https://www.aljazeera.net, https://t.me/hamas_wb, 30.1.2025. דובר צה"ל הודיע ב-26.3.24 כי עיסא חוסל.
[2] ראו למשל דוח ממרי: היומון הפלסטיני אל-קודס מרעיף שבחים על חסן נסראללה: "מנהיג", "גיבור" ו"שהיד", 6.10.24
[3] כמה חודשים לפני מתקפת הטרור של חמאס נגד ישראל, איים עיסא לחולל "רעידת אדמה" במזרח התיכון. https://seraj.tv, 15.3.2023.
[4] ראו דוחות ממרי: הרש"פ מציגה מחבלים שביצעו פיגועי טרור כצעירים ואזרחים תמימים שנהרגו ע"י ישראל, 19.9.24; הרש"פ ממשיכה להציג מחבלים מארגוני הטרור כילדים תמימים שישראל רוצחת ללא סיבה, 5.6.24; הרש"פ: ישראל רוצחת ילדים בלי סיבה; פת"ח: שבחים לילדים שנהרגו בניסיון לבצע פיגוע, 19.1.24; יומון הרש"פ מתאר הריגת מחבלים חמושים בתור "רצח ספורטאים", 18.1.24; תקשורת הרש"פ מציגה פעילי טרור פלסטינים שנהרגו, כילדים תמימים שנרצחו בדם קר, 6.9.23.
[5] https://t.me/qassambrigades, 30.1.2025
[6] בערבית נעשה שימוש במילה "אבטאל", שמשמעותה גם "גיבורים".
[7] בערבית נעשה שימוש במילה "מידאן", שמשמעותה גם "שדה הקרב".
[8] אל-קודס (מזרח ירושלים), 9.2.2025
[9] אל-קודס (מזרח ירושלים), 9.2.2025. תמונתו של עיסא נלקחה מהכרזה שפרסמה הזרוע הצבאית של חמאס.
