חרף התחייבותה לכבדם במונדיאל, נמשכת בקטר ההסתה נגד הלהט"בים
מאת כ. מיטל
הקדמה
לאחרונה, במקביל להיערכות של קטר והתאחדות הכדורגל הבינלאומית (פיפ"א) לאירועי גביע העולם בכדורגל (המונדיאל) הצפויים להיערך בדוחה בנובמבר 2022, מתקיים שיח ער בתקשורת העולמית והערבית באשר ליחסה הצפוי של קטר למשתייכים לקהילת הלהט"ב שיבקרו במדינה במסגרת המשחקים. מה שבעיקר עורר את השיח היה חשש שהביע שחקן הכדורגל האוסטרלי ג'וש קבאלו, הומוסקסואל מוצהר, בריאיון לעיתון הגרדיאן הבריטי, מפני הגעה לקטר לאחר ששמע כי דנים בה הומוסקסואלים למוות.
קטר, שחששה כי הדבר יעורר שיח נרחב יותר ואף יפגע במוניטין שלה או באירוח המשחקים, מיהרה לשלוח את נאצר אל-ח'אטר, המנכ"ל הקטרי של אירועי המונדיאל, להתראיין לרשת CNN ולהדגיש כי אין מקום לחשש וכי כולם יתקבלו בקטר בברכה ויחושו בה בטוחים. אל-ח'אטר התחמק מלענות לשאלה האם זוג הומוסקסואלים יכולים לחיות בקטר בבטחה, וטען כי החברה הקטרית היא חברה שמרנית ומסורתית והבעת חיבה בפומבי מכל סוג אינה מקובלת ויש לכבד זאת. יחד עם זאת, הוא הבטיח כי כל המבקרים יתקבלו בברכה בקטר כל עוד יכבדו את מנהגיה. גם לפני שנתיים, בנובמבר 2019 השמיע אל-ח'אטר הצהרות דומות בריאיון ל-CNN והתחייב כי קטר תקבל בברכה כל אדם, בלא קשר לדתו, גזעו או נטייתו המינית. נראה כי לקטר חשוב להציג כלפי המערב חזות של מדינה סובלנית ומתונה על מנת שלא לעורר עליה ביקורת שעלולה לסכן את אירוח משחקי גביע העולם אצלה.
ואולם, בניגוד להצהרותיה, בכלי תקשורת בינ"ל והתחייבותה בפני פיפ"א לא להפלות שום אדם במסגרת משחקי גביע העולם, השיח הציבורי שמקדמים הגופים הרשמיים בקטר, ארגונים נתמכים על ידה והעיתונות הממסדית שלה שונה לחלוטין. שיח זה מוקיע את ההומוסקסואליות, רואה בה סטייה המנוגדת לטבע האנושי ולעיתים אף מסית נגד קהילת הלהט"ב וקורא להיזהר ממנה ולפעול נגדה. כך למשל, דן לאחרונה הפרלמנט הקטרי בנושא כאשר הביע את התנגדותו ל"תופעות זרות" – ברומזו ללהט"בים והדגיש את חשיבות הדבקות בערכים האסלאמיים וקרא לנקוט צעדים נגד מי שפועל בניגוד להם. גם האיחוד העולמי של חכמי הדת המוסלמים, הפועל מדוחה ונתמך על ידי קטר[1], פרסם לאחרונה פסק הלכה האוסר על הומוסקסואליות ומגדיר אותה "סטייה וניוון מוסרי".
השיח נגד ההומוסקסואליות וקהילת הלהט"ב שמתקיים באופן קבוע בתקשורת הקטרית, אף גבר לאחרונה[2] עם פרסום מאמרים רבים בקטר, ובמיוחד ביומון אל-שרק, המציגים את חברי קהילת הלהט"ב כ"סוטים", מזהירים מפני קמפיינים מערביים לקידום זכויותיה שיגרמו להידרדרות מוסרית וערכית בחברות הערביות והאסלאמיות, וקוראים להגברת המודעות החברתית וההסברה נגד "הקבוצה הרעה והסוטה" ואף לפעול נגדה בחקיקה.
חלק מהמאמרים התפרסמו בתגובה לסערה הציבורית שחולל שחקן הכדורגל המצרי לשעבר, מוחמד אבו תריכה, שטען כי הומוסקסואליות נוגדת את הטבע האנושי ואין לה כל קשר לזכויות אדם. הוא יצא נגד קמפיין "שרוכי הקשת" של הפרימייר-ליג האנגלית להבעת הזדהות ותמיכה בקהילת הלהט"ב, על יד ענידת שרוכים, סרטי זרוע, מדים ודגלים בצבעי דגל הקהילה. המאמרים שיבחו את אבו תריכה - המשמש כיום כפרשן בערוץ הספורט הקטרי beIN Sports – והגדירוהו כ"אדם בעל מידות טובות" החרד לדתו ולחברתו ואף מהווה דוגמא לנוער המוסלמי.
קריקטורה ביומון אל-שרק: נחשים בדמות דגל הגאווה: "או שתרמוס אותם או שיכישו אותך"[3]
דוח זה יסקור את השיח ההומופובי שהופץ על ידי המוסדות הקטרים ובתקשורת הקטרית:
מנכ"ל משחקי המונדיאל בקטר ל- CNN: כולם יתקבלו בברכה ויחושו פה בטוחים
אחד האירועים שהציתו את השיח בנושא היה ריאיון שקיים שחקן נבחרת הכדורגל האוסטרלית ג'וש קבאלו, הומוסקסואל מוצהר, לעיתון הגארדיאן הבריטי, במהלכו אמר כי הוא חושש להגיע למשחקי המונדיאל בקטר בגלל שהיא אוסרת הומוסקסואליות. לדבריו, הוא "קרא משהו על כך שבקטר מוציאים להורג הומוסקסואלים" ולכן הוא חושש ולא רוצה להגיע לשם[4]. בעקבות ההד התקשורתי שדבריו עוררו, התראיין נאצר אל-ח'אטר, מנכ"ל משחקי גביע העולם בכדורגל בקטר לרשת CNN והסביר כי קטר היא מדינה סובלנית מאוד, המקבלת את כולם בברכה. לדבריו, ייתכן כי השחקן שמע האשמות שווא כלפי קטר וקיבל עליה רושם מוטעה.
כאשר נשאל אם הומוסקסואלים יכולים לחיות בקטר ללא חשש, הבהיר אל-ח'אטר כי החברה בקטר מסורתית וכי הפגנת חיבה בפומבי מכל סוג אינה מקובלת, ולכן יש לכבד את הצניעות במדינה זו. יחד עם זאת, אמר כי קטר מכבדת תרבויות שונות והאורחים המגיעים אליה יכולים לחוש בטוחים. הוא הדגיש כי נישואים חד מיניים אסורים בקטר כמו ברוב מדינות העולם. כשנשאל האם גם זוג חד מיני יוכל להרגיש בטוח בקטר ולהתנהל בחופשיות, הוא התפתל והשיב כי הם יוכלו לנהוג כמו אחרים, אך ללא הפגנת חיבה בפומבי.[5]
CNN בטוויטר: "לדברי אל-ח'אטר חברי קהילת הלהט"ב יהיו בטוחים במונדיאל"[6]
אין זו הפעם הראשונה שבה אל-ח'אטר משמיע הצהרות מעין אלה לאוזני המערב. כך למשל, לפני שנתיים, ב-18.11.19, גם כן בראיון ל- CNN, הוא אמר כי המונדיאל בקטר יקדם בברכה כל אדם, תוך כיבוד כל המינים, הגזעים, האזרחויות, הנטיות המיניות והדתות. ניכר כי הצהרות אלה נועדו לשוות לקטר דימוי של מדינה סובלנית המקבלת בברכה כל אדם באשר הוא ולהדוף כל ביקורת עליה. למעשה, בינואר 2020 קטר ופיפ"א פרסמו אסטרטגיה משותפת בעניין גביע העולם, במסגרתה התחייבה קטר להימנע מאפליה מכל סוג נגד מדינה, אדם או קבוצת אנשים על בסיס גזע, צבע עור, מין, נטייה מינית, מוגבלות, שפה, דת וכיו"ב.[7]
מנגד: הממסד הקטרי והארגונים המקורבים אליו בקטר מסיתים נגד הומוסקסואליות
ואולם, בניגוד לשיח המתון של קטר המופנה למערב, אודות סבלנות והיעדר אפליה, השיח הפנימי בקטר, כפי שהוא מוצא ביטוי בהצהרות של גורמי ממסד, ארגונים ואנשי דת המקורבים לקטר ובעיתונות הקטרית הממסדית, שונה בתכלית וכולל מילים קשות נגד קהילת הלהט"ב ונגד כל ניסיון להשפיע על יחסה של קטר להומוסקסואלים.
הפרלמנט הקטרי: יש לשמור על ערכי האסלאם ולהתנגד לתופעות הזרות לנו
כך למשל, הפרלמנט הקטרי התייחס בפגישתו השבועית (06.12) באופן מרומז לנושא קהילת להט"ב, כשדן בצורך לדבוק בערכים האסלאמיים ובערכי החברה הקטרית, בהתאם לבקשה של כמה חברי פרלמנט לדון בנושא. הפרלמנט הדגיש את חשיבות השמירה על "העקרונות והערכים הטובים וחיזוק תפקיד הדת והדוקטרינה הסובלנית בחברה", הביע התנגדותו ל"תופעות זרות [בחברה]" וקרא לנקוט צעדים כנגד מי שיפעל בניגוד לכך. הפרלמנט הדגיש כי למשפחה תפקיד מרכזי וכי יש הכרח להגן עליה מפני תופעות שליליות המזיקות למרקם החברתי ועמד על הצורך לחזק את גורם ההרתעה הדתי והמוסרי בקרב הדור הצעיר, לשמור על הזהות האסלאמית ולשלול כל דבר המנוגד לה.[8]
פסק הלכה של האיחוד העולמי של חכמי הדת המוסלמים: יחסים חד מיניים הם סטייה וניוון מוסרי
האיחוד העולמי של חכמי הדת המוסלמים, שמקום מושבו בקטר והוא נתמך על ידה, הביע עמדה נחרצת יותר, כאשר פרסם ב-5.12.21 פסק הלכה בחתימתם של יו"ר האיחוד, אחמד אל-רייסוני, והמזכ"ל עלי אל-קרה דאר'י, אשר אוסר על הומוסקסואליות ומגדירה סטייה מוסרית, בדומה לעמדתם של מוסדות דת נוספים בעולם האסלאם, כדוגמת מוסד אל-אזהר[9]. בפסק הלכה שפרסם איחוד חכמי הדת נכתב: "בשנים האחרונות גבר קצב הקמפיינים והלחצים של המערב שנועדו לכפות על כל עמי העולם וכל בני האדם לקבל את ההומוסקסואליות, לקדמה בברכה ולהופכה ל'זכות בסיסית מזכויות האדם', כאילו שההומוסקסואליות היא אחת הסיבות לאושר, ל[התקדמות] הציביליזציה ולקדמה האנושית. הקמפיינים הללו משתמשים ב'זכות' [שלהם, לכאורה] לבזות ולהשמיץ את רוב עמי העולם, משום שהם עדיין מגנים את ההומוסקסואליות ורואים בה סטייה מוסרית. הקמפיינים והלחצים הפוליטיים והתקשורתיים [המערב] הגיעו לכדי דיכוי, הענשה ורדיפה של כל מי שמביע דעה שונה ויוצא נגד ההומוסקסואליות..
בהתאם לחובה הדתית ההלכתית המוטלת על האיחוד העולמי של חכמי הדת המוסלמים, הוא פוסק ומדגיש:
1. יחסי מין הומוסקסואליים, בין שני גברים או בין שתי נשים, אסורים לחלוטין על פי הקוראן, הסונה והקונצנזוס של חכמי הדת מכל האסכולות ההלכתיות באסלאם...
2. כל הדתות השמיימיות כמו היהדות, הנצרות ואחרות אוסרות יחסי מין הומוסקסואליים ומגנות אותם.
3. הניסיונות הקדחתניים להפוך את ההומוסקסואליות המזוהמת ואת המחזה המגוחך של נישואים חד-מיניים ומשפחה חד-מינית [לתופעה] חברתית ומשפטית נורמלית, מובילים את האנושות אל סכנות קיומיות ותרבותיות...
4. ההאשמות ומסעות ההשמצה [של המערב] כנגד העמים המתנגדים להומוסקסואליות, ובראשם העמים האסלאמיים, וכן הקמפיינים של רדיפה והצרת צעדיו של כל מי שמבקר [את התופעה] ומתנגד לה, מהווים פגיעה איומה בחופש הדעה, הביטוי והאמונה והם ביטוי לשתלטנות, לאגוצנטריות, לעריצות ולאפוטרופסות שמפעילים המערב ועושי דבריו כלפי עמי העולם...
5. לבסוף, האיחוד ממליץ להקשיב ולציית לקול ההיגיון, ההלכה, התבונה וטובת כלל הציבור המוסלמי, ולא להיגרר אחר קול הסטייה והניוון [המוסרי]..."[10]
עיתונאים קטרים: הומוסקסואלים - קבוצה רעה וסוטה שיש למנוע את חדירתה אלינו
כאמור, ההסתה נגד הומוסקסואלים מצאה ביטוי גם במאמרים וציוצים של עיתונאים ואנשי תקשורת קטרים שהזהירו מפני הרעיון של קידום והכלת קהילת הלהט"ב בחברה, וראו בכך כאוס בתחום הערכים והמוסר המאיים על החברה הקטרית, והחברה המוסלמית בכלל.
עיתונאי קטרי: הומוסקסואלים הם סוטים בעלי "גנים רקובים"; יש להגן על ילדינו מפניהם
עבד אל-עזיז אל-עבדאללה, בעל טור ביומון הקטרי אל-שרק, הזהיר מפני מה שהוא מתאר כקמפיין להחדרה של ההומוסקסואלים לחברה הערבית והמוסלמית ולכל תחומי החיים בהם צרכנות, קולנוע וספורט וקרא להילחם בכך ולהגן על הילדים מפניהם. הוא כתב: "...בעבר כשהיינו רואים פרסומת של מוצר [כלשהו] שהוצג על ידי אישה זרה בלבוש מינימלי, היינו עוברים מיד לערוץ אחר כדי שהילדים לא יצפו בה וכדי שתמונות כאלה לא ישפיעו על המוסר ועל החינוך שלהם. יתרה מכך, גם המבוגרים היו נבוכים כשהיו צופים בסצנה הכוללת נשיקות באחד מן הסרטים הזרים... בעבר מי שכונו 'הומוסקסואלים' התביישו להופיע בפומבי, וכיצד לא? שהרי הם קבוצה שאין לה שום גן נורמלי – הם אינם זכר ואינם נקבה!
אך, במשך שנים גובשה תוכנית מבלי שמדינות או פרטים ידעו עליה [כדי להביא לקבלתם]. הדבר החל בעיצוב סמל עבורם: 'דגל' בשלל צבעים. היו מדינות שהגדירו את הנפת הדגל הזה כפשע, ואף דיכאו את הקבוצה הזו. אך למרבה הצער, כמה מדינות אימצוה, הכירו בסמליה ונורא מכך – הן מפלילות כל אדם שפוגע בסמליה [ומטילות] עליו עונשים מרביים! [כמו כן] כיום, בסרטים המשודרים בערוצים הזרים משובצים שחקנים אשר נושאים את הגן הרקוב הזה... המפיקים מציגים את הקבוצה הזו כקבוצה נורמלית ורגישה! הופעתה של קבוצה זו בחברות המערביות הולכת וגוברת וחמור מכך – היא אף נוכחת ומופיעה באופן כמעט פומבי בחברות הערביות המוסלמיות. נראה כי תרבות הזנת הרעיון [ההומוסקסואלי] לטווח הארוך החלה לקצור את פירות הבאושים שלה.
בעבר הלא רחוק, אחד ממותגי ההלבשה הבינלאומיים הציג בפרסומת שלו נשיקות בין שני גברים ונשיקות בין שתי נשים!... מכאן מתברר כי העניין [של הצגת ההומוסקסואליות כדבר נורמלי] חרג מהיותו פעילות של פרטים והפך לפעילות של קבוצות ומדינות. נראה כי כמה ספורטאים החלו לשווק את סמל ההומוסקסואלים [קרי: דגלם], לעודדם ולפעול כדי להציגם בחברה כעניין רגיל ונורמלי!
כל הדברים הללו מחייבים [אותנו] לצלצל בפעמון האזהרה. שכן, בפרסומות של מותגים שאהבנו לקנות מופיעים הומוסקסואלים; השחקן שאנו אוהבים ונהנים לצפות בכישרונו קורא גם הוא לקבלם [וגם] הסרטים והשחקנים שאנו עוקבים אחריהם מזה שנים בשקיקה, הפכו לחלק מהם או לתומכיהם! חייבת להיות פעילות של הכוונה והסברה, חייבת להיות פעילות של פרטים, אגודות ומוסדות. אנו חייבים להקפיד לשנן באוזני ילדינו שהקבוצה הזו היא רעה וסוטה. [אסור] להקל ראש או להביע הזדהות עם סטיה של בני אדם מהמצב הטבעי שבו ברא אותם אללה.
כאשר אתה מוצא פגם בצינור הביוב שלך, עליך לטפל במהירות בדליפה, ולא - יפגעו מי הביוב בכל תכולת הבית ויגרמו לה נזק חמור שיהיה קשה לתקן. הוא הדין לגבי הילדים - אם נותיר לרעיונות הללו לחדור למוחותיהם מבלי לצאת נגדם, הם יטביעו את מוחותיהם ואת גופם ויהפכום למים מזוהמים שאין בהם שום תועלת. [מוסר החדית'] אבן עבאס[11] אמר: 'הנביא קילל את הגברים הנוהגים כנשים ואת הנשים הנוהגות כגברים ואמר: 'הוציאו אותם מבתיכם'....".[12]
עבד אל-עזיז אל-עבדאללה[13]
עיתונאי קטרי בציוץ בטוויטר: קבלת ההומוסקסואליות תוביל לפגיעה במשפחות ובחברה שלנו
גם ח'ליפה אאל מחמוד, בעל טור ביומון הקטרי אל-ראיה, פרסם סדרת ציוצים בחשבון הטוויטר שלו שבהם כתב ברוח דומה: "בשנים האחרונות אנו עדים למגמה מוזרה מאוד של תמיכה בהומוסקסואלים. מנגנון תקשורתי עצום מוקדש לטובת הצלחת הרעיון הזר הזה. הסוגייה הזו נדונה בקרב כל חברה, דגלי [הגאווה] מונפים ומוסדות פוליטיים, חברתיים או ספורטיביים, תומכים [בקהילה הגאה]. לאחרונה הרעיונות הללו מופצים באמצעות סרטים ומשחקים לילדים.
את ההידרדרות הזו מובילים מדינות וארגונים. רבים מן העקרונות והקווים האדומים נחצו, והבעיה הגדולה יותר היא שמספקים להם [להומוסקסואלים] הגנה... הבעייתיות היא הפגיעה במשפחות בחברות מלוכדות...
בחברות האסלאמיות ששואבות את עקרונות המוסר שלהן מן ההלכה האסלאמית יש לדון בסוגייה הזו באמצעות מיטב המוחות ולגבש תפיסה באשר לפתרון. [אך] עד לרגע זה, חרף חומרתה של המגמה הזו, לא נעשה שום מהלך רציני לדון בעניין המסוכן הזה שלמרבה הצער הדיווחים לגביו עוברים כעת כעניין שבשגרה.
את העולם פוקד כאוס בתחום הערכים והמוסר. אנו עדים לשינויים רבים אשר סותרים את כל הדתות וקצב ההידרדרות, כפי שציינתי, רק יגבר. מי ייתן ואללה ישמור עלינו מפני המתקפה הגדולה הזו שלא הייתה כמותה בחברות האנושיות".[14]
פרשן ערוץ ספורט קטרי, כדורגלן העבר המצרי אבו תריכה: הומוסקסואליות מנוגדת לטבע האנושי
התבטאות הומופובית נוספת שעוררה הדים רבים בקטר ומחוץ לה היתה של שחקן הכדורגל המצרי לשעבר, מוחמד אבו תריכה, אשר מתגורר כיום בקטר ומשמש כפרשן ספורט בערוץ הספורט הקטרי beIN Sports. אבו תריכה עורר סערה כאשר בתוכנית ששודרה ב-27.11.21, יצא נגד קמפיין "שרוכי הקשת" של הפרימייר-ליג האנגלית, כאות הזדהות ותמיכה בקהילת הלהט"ב, על יד ענידת שרוכים, סרטי זרוע, מדים ודגלים בצבעי דגל הקהילה. לדבריו, שחקנים ערבים ומוסלמים בליגה האנגלית לא צריכים לשתף פעולה עם הקמפיין לקידום הקהילה הלהט"בית בספורט, כיוון שההומוסקסואליות מנוגדת לטבע האסלאם ולטבע האדם ואין לה קשר לזכויות אדם.
בהתייחסו לדרישה מקטר להתיר שתיית אלכוהול והומוסקסואליות במשחקי המונדיאל בקטר, הוא אמר כי כשם שהערבים והמוסלמים מכבדים את החוקים בחו"ל, כך גם הזרים שמגיעים למשחקי גביע העולם במדינה אסלאמית כמו קטר, נדרשים לכבד את החוקים והמסורות הרווחים בה.
העיתונות הקטרית מגבה את אבו תריכה: גיבור ומודל לחיקוי עבור הנוער המוסלמי
למול הסערה שעוררו דבריו של אבו תריכה והביקורת שהוא ספג באנגליה ובמערב כלל, הרעיפו עליו כותבי המאמרים בעיתונות הקטרית שבחים וטענו כי דבריו מלמדים כי הוא מוסלמי טוב החרד לדתו ולחברתו ואשר מהווה מודל לחיקוי עבור הנוער המוסלמי.
בעל טור קטרי: אבו תריכה הביע את העמדה האסלאמית ויש להודות לו על כך
אחמד אל-מוהנדי, בעל טור ביומון הקטרי אל-שרק כתב: "כולנו מכירים את אגדת הכדורגל המצרי והערבי, השחקן אבו תריכה, השחקן הגיבור שאינו חושש [במעשיו] למען אללה מכל דברי גינוי [שיאמרו נגדו]. הפרסום שלו ומעמדו בתקשורת לא מנעו ממנו לומר דבר אמת בגנות הומוסקסואליות, שמנוגדת לטבע האנושי ושכל הדתות מתנגדות לה. העיתונים האירופיים פתחו במלחמת חורמה נגדו, רק בגלל הדברים הללו, בשעה שהם אלה שדורשים [לאפשר] את חופש הביטוי...
מה שעשה השחקן המוכשר ובעל המידות הטובות נועד להכווין את צעירינו, לייעץ להם ולהקנות להם מודעות. הוא הביע עמדה מכובדת, שיש להודות עליה, והוא יזכה לשכר גדול בעזרת אללה. תודה לך, אבו תריכה, על כך שאתה מגנה את הרע ומתנגד להכנסת ההומוסקסואליות לתחום הספורט, שהוא [תחום] הדוגל במוסר, ולא בהפקרות וסטייה. הו גיבור, אמרת דברי אמת שמעידים כי אתה מוסלמי טוב הקנאי לדתך. אלו דברים שעל כולנו לאומרם ולהתייצב לצידך כפועל יוצא [מהמצווה] 'לצוות על הטוב ולאסור את הרע'. הם [קרי, אנשי המערב] משתמשים בתחבולות נגדנו בכל הדרכים, אפילו בתחום הספורט. הם רוצים להכניס את ההפקרות אלינו באמצעות הספורט, [הם רוצים] שנסכים ל[תופעת] ההומוסקסואליות ושנראה בה זכות [טבעית]... ההומוסקסואלים הם סוטים, שחורגים מטבע האדם... כל מוסלמי הקנאי לדתו מחויב להורות על הטוב ולאסור את הרע... חובתנו לתמוך באבו תריכה ובזולתו כדי לתמוך בדת שלנו ולהשתיק את הקמפיינים המערביים הללו.
קורא יקר, כשאתה שותק נוכח עמדה כזו [של המערב], משמעות הדבר שהנך שותף לה ומסכים למעשיהם של ההומוסקסואלים. [בשל כך] התופעה [עלולה] להתפשט בחברה המוסלמית שלנו, ולעבור לדורות הבאים, בעודך מפחד [להגיב] ושותק, בשל אינטרס שקשור לעולם הזה. כיצד תינצל מעונשו של אללה[?], ראית כיצד אללה העניש את משפחתו של לוט. כעת נדרש ממך – בכל מקום בו אתה נמצא, בפלטפורמה התקשורתית שלך, ובכל דרך שאתה יכול באמצעותה לומר דברים או לפעול - להתנגד להתנהגות המבישה הזו, ולא להכניס אותה לספורט או לכל תחום מתחומי החיים."[15]
עיתונאי קטרי: אבו תריכה הוא מודל לחיקוי
עבד אל-עזיז אל-עבדאללה, בעל טור ביומון הקטרי אל-שרק, כתב ברוח דומה: "... השחקן בעל המידות הטובות ופרשן הספורט מוחמד אבו תריכה... הציג את עמדתו המתנגדת להומוסקסואלים. זאת לאחר שראה את הניסיונות של מדינות המערב לתמוך בהם ולנצל את האירועים הספורטיביים הבינלאומיים כדי להפיץ [את השקפתם] ולהציגם כאילו מדובר בקבוצה נורמלית ובחלק ממרכיבי החברה ושאין הבדל בינם לבין זכר או נקבה [כמגדר]! נסיונות אלה הם שהובילו את השחקן בעל המידות הטובות אבו תריכה, להביע את התנגדותו לכך באמצעות אמירות חשובות שבהן ניכרה אהבתו לדתו ולחברה שלו. הוא הזהיר מפני הסכנה שבדבר [קרי: תופעת ההומוסקסואלים] ומפני עונשו של אללה וכעסו כלפיהם וכלפי מי שתמך בהם ונתן להם מקלט. הוא גם הזכיר לצופים את עונשו של אללה לאנשי לוט והזהיר מן הדרך שבה [האנשים] אלה מנסים להזין [רעיונות סוטים] במוחותיהם של ילדינו בחברות האסלאמיות והערביות שלנו ובקרב המהגרים המוסלמים למערב. שכן, המערב פועל... להציג את הסוטים מינית הללו כאנשים נורמטיביים שנגרם להם עוול בחברה, כדי שהאנשים יזדהו עמם ויתרגלו אליהם, עד שיהפכו בהמשך לעובדה שאין בה כל בושה! דבר זה נוגד את המציאות ואת הטבע האנושי וסותר כל דת – החל בדת האסלאם וכלה בדתות המונותאיסטיות האחרות שסולפו.
מצערת הגישה של כמה מבני עמנו [המתנגדים לתופעה] אשר מדברים על [הצורך] לנהל שיח עם התומכים בהומוסקסואלים ולהסביר להם את נזקי התופעה על המשפחה והחברה, כאילו שמדובר בעניין נסתר אשר אינו גלוי לעיני כל. דבר זה מעיד על חדירה משמעותית של שיטת החשיבה המערבית אל קבוצות רבות בחברותינו, שהחלו לדבר על הצורך לשכנע את המערב בתפיסות ובעמדות המדעיות והחברתיות [השוללות הומוסקסואליות] ולא בעמדות הדתיות [נגדה]...
המגמה השכלתנית והמדעית [הזו של כמה מוסלמים להתמודדות עם התופעה] היא פתח שעלול להתרחב! בשתיית אלכוהול יש יתרונות אולם הנזק שלה גדול יותר והרסני עבור החברות והיחידים. אם נוותר על הפן הדתי באיסור על שתיית משקאות אלכוהוליים ונחליף איסור זה בשיח מדעי עם מי שמתיר זאת, התוצאה תהיה האמירה 'בואו נשתה קצת כי הדבר אינו מזיק מבחינה מדעית'!...
אבו תריכה מייצג את הצעיר המוסלמי ש[אחת] מחובותיו היא לגנות את הרע ולנצל את הפרסום שאללה העניק לו לטובת החברה והדת שלו... אבו תריכה הוא דוגמא לידוען שאנו שואפים שילדינו ילכו אחריו ואחר דומיו. אנו מקווים כי ידוענים [נוספים] בעולם האסלאמי ילכו בדרכו ויעמדו לימינה של דתם ויפסיקו לתת לכסף להתל בהם..."[16]
בעלת טור קטרית: התנהגות ההומוסקסואלים מצריכה ריסון; על העולם לכבד את ארצנו
סלוא אל-מולא, בעלת טור ביומון הקטרי אל-שרק, הביעה גם כן תמיכה בדבריו של אבו תריכה וקראה לרסן את התנהגות ההומוסקסואלים ולאסור אותה בחקיקה. היא כתבה: "...כאשר אנו משקיעים כסף ומאמץ כדי להצטיין ולהצליח בכל אירוח [של אירוע בינ"ל], בכל פעילות ובכל אירוע ספורטיבי, נלווים לכך, הצלחתה, הצטיינותה וכוחה של המולדת לדבוק בעקרונותינו, בהוראות דתנו וכן בתרבות ובמנהגים של חברה שמרנית...
כאזרחית – אינני מרוצה מהתנהגויות [מסוימות] ומגנה את מי ששואפים לנצל פעילויות, תחרויות ואירוח כגון אלה כדי לשווק אג'נדות פרטיות וסוטות אשר נוגדות את הערכים, את החוקה ואת ההשקפה של קטר.
השחקן האמיץ ובעל המידות הטובות מוחמד אבו תריכה, פרשן ערוצי BeIN SPORT, דיבר באומץ של מוסלמי ערבי הקנאי לאדמת קטר ולהוראות דתנו נגד קבוצה סוטה ונגד הקריאות של מי שרוצים לקדמה בשטח ולהפנות את זרקורי התקשורת אליה. קבוצה זו מעוררת את זעמו של אללה ומונעת מאיתנו פרנסה והצלחה, ולכן הדבר הראוי ביותר הוא שכל אזרח ערבי ומוסלמי יגנה זאת. אל לנו לאפשר לתקשורת המערבית, לעיתונות הצהובה ולפלטפורמות [של הרשתות] החברתיות לעורר מחלוקות ולטעון לזכויות אדם בהקשר של התנהגויות סוטות שכאלה...
מדינת
קטר וערוצי BeIN SPORT גדולים וחכמים יותר מ[כל]
קמפיין תקשורתי מטורף הקורא לשחיתות, מעורר את זעמו של אללה, סותר את הדת ואת
המנהגים והמסורות של החברה ונאבק בהצהרה אמיצה ונכונה של השחקן מוחמד אבו תריכה....
האיסור על עשיית הרע הוא חובה על כל מאמין ועל כל אזרח מסור.
מולדתנו יקרה לנו וללבבותינו ואנו חוששים לה ולא נשלים עם תופעות של חגיגות, עניינים והתנהגויות שגורמים לזעמו של אללה. יש בכוחנו לגרום לעולם לכבד את ארצנו הקטנה בשטחה, אך גדולה בעקרונותיה".[17]
[1] ד"ר אחמד אל-רייסוני, העומד בראש האיחוד מאז נובמבר 2018, אמר בראיון לערוץ אל-ג'זירה ב-18.11.18 כי קטר תמכה באיחוד מאז הוקם ועודה תומכת. https://www.aljazeera.net/, 18.11.2018
[2] למאמרים קודמים בגנות הומוסקסואלים בתקשורת הקטרית ראו דוחות ממרי: יועצת תקשורת במשרד החוץ קטרי: הומוסקסואליות היא חטא כבד וסטייה מהטבע, 3.8.2020;
קטר: ביטול אירוע של להקה שסולנה הומוסקסואל וכתבה נגד ספר ילדים "שמקדם הומוסקסואליות", 27.2.20;
[3] אל-שרק (קטר), 3.12.2021
[4]https://www.theguardian.com/, 7.11.2021
[5] https://twitter.com/CNNFC, 30.11.2021
[6] https://twitter.com/CNNFC, 30.11.2021
[7] ראו דוח ממרי: קטר: ביטול אירוע של להקה שסולנה הומוסקסואל וכתבה נגד ספר ילדים "שמקדם הומוסקסואליות", 27.2.20
[8] אל-ראיה (קטר), 7.12.2021
[9] https://www.facebook.com/fatwacenter, 4.12.2021
[10] https://www.iumsonline.org, 5.12.2021
[11] עבדאללה אבן עבאס (619-687) היה בן דודו של הנביא מוחמד ואחד מחבריו. נחשב לאחד מגדולי פרשני הקוראן.
[12] אל-שרק (קטר), 16.11.2021
[13] אל-שרק (קטר), 16.11.2021
[14] https://twitter.com/khalifa624, 20.11.2021
[15] אל-שרק (קטר), 6.12.2021
[16] אל-שרק (קטר), 7.12.2021
[17] אל-שרק (קטר), 2.12.2021