סגן יו"ר המג'לס, חמיד רזא חאג'י באבאי: "אמריקה, אנחנו מבינים היטב את הF-35 שלכם, ואתם מבינים היטב את הטילים שלנו לטווח של 2,000 ק"מ"; "המדינה שמפיצה את הווהאביה [סעודיה] אינה מייצגת את האסלאם הטהור. האסלאם הטהור הוא באיראן"
הקדמה:
בנאום ב-31.1.2025 לציון עשרת ימי פג'ר (עשרת הימים המסמלים את התקופה שבין חזרת מייסד משטר המהפכה, איתאללה רוחאללה ח'ומיני, מהגלות לאיראן ועד להכרזת המהפכה ב-1979), אמר חמיד רזא חאג'י באבאי, סגן יו"ר המג'לס וראש 'המטה המרכזי לעשרת ימי פג'ר', כי לצד ביסוס שלטונה הצליחה איראן להשיג גם את יעדי המהפכה האסלאמית הבאים: להקים את תנועת ההתנגדות העולמית, להעמיד את "השליט היחיד", קרי ארה"ב, במקומו ולגרום לפיצול הכוח העולמי. חאג'י באבאי הדגיש כי האסלאם הטהור מתגלם ברפובליקה האסלאמית של איראן המובילה את ציר ההתנגדות ולא במדינות שאינן מעזות להגן על עזה והאסלאם או בסעודיה "המפיצה את הוואהביה."[1]
האיבה לארה"ב הנטועה באידיאולוגיה של המהפכה האסלאמית והניסיון של איראן למצב את עצמה ככוח שווה לארה"ב – מוטיב אופייני בדברי שופרות המשטר האיראני – בלטו בדברי חאג'י באבאי. על אף הצטדקותו של באבאי כי איראן מעולם לא רצתה מלחמה ועוינות עם ארה"ב, וזאת למרות שהאידיאולוגיה של משטר המהפכה מקדשת עוינות ל"שטן הגדול" למן ראשיתה, הוא האשים את ארה"ב בכך שאיראן רואה בה אויב. העוינות לארה"ב בדבריו גדולה עד כדי כך שייחס את משבר זיהום האוויר בטהראן למזימה אמריקאית כשטען כי "[אם איראן תיוותר] ללא עוצמה, אפילו את האוויר בטהראן הם יזהמו."
חאג'י באבאי הדגיש כי "מי שמבקש לדבר איתנו – אנו נדבר איתו מעמדה של כוח" וקבע כי איראן צריכה להשיג "עוצמה עולמית." הוא תירץ את הרצון בהשגת העוצמה – ברמיזה ליכולת גרעינית, טילית והשפעה אזורית של ציר ההתנגדות – כתנאי לחיים טובים במדינה: "כיום, אי אפשר ליהנות מחיים טובים בשום מדינה אלא אם כן יש לה חלק במאזן הכוחות העולמי." בדברים אלה הוא התייחס למעמד שיושג כתוצאה מהצטיידותה של איראן בנשק התקפי דוגמת טילים לטווח של אלפי ק"מ, ובאמירה על כך שאיראן "קרובה לפסגה וארה"ב מרגישה זאת היטב" הוא רמז ככל הנראה להשגת כוח גרעיני מאיים, למרות הכחשות רשמיות במשטר על רצון בפצצת גרעין.
לקראת יום המהפכה הפציר חאג'י באבאי בציבור לצאת לרחוב ולהביע תמיכה במשטר במצעדי יום המהפכה באומרו כי "העם האיראני אוהב את משטר המהפכה" למרות שהוא סובל מבעיות כלכליות אותן כינה "גידול סרטני" – כינוי המיוחד לישראל – בעיות שהציע לפתור בהסברה מצד אנשי המשטר.
להלן תרגום נאומו:
"הצלחנו להקים בעולם את תנועת ההתנגדות. הצלחנו להעמיד את השליט היחיד [ארה"ב] במקומו ולהוביל את העולם לפיצול הכוח"
"אחרי 46 שנים, האמאם [איתאללה ח'ומיני מייסד המשטר] היקר והשהידים היקרים הצופים בנו - הצלחנו להקים בעולם את תנועת ההתנגדות. הצלחנו להעמיד את השליט היחיד [ארה"ב] במקומו ולהוביל את העולם לפיצול הכוח. [זהו] שליט אשר אינו מכיר דבר מלבד כוח, כפייה ותכסיסים. מסיבה זו, העם האיראני עמד איתן בהגנה במשך 46 השנים האחרונות מול המלחמה שאמריקה פתחה נגדו, והאומה האיראנית הגדולה היא המנצחת בשדה הקרב. עם זאת, הפצעים מאמריקה נותרו בנפשו של העם האיראני – היו, ישנם ויישארו.
שמונת שנות המלחמה שנכפתה עלינו [מלחמת איראן עיראק 1980-1988], הפלת מטוס הנוסעים [איראן אייר ביולי 1988 מעל מיצר הורמוז בשוגג], הריגתו של קאסם סולימאני [מפקד כוח קודס בינואר 2020] ופגיעה בזכויות עמנו – כל אלה הם פצעי אמריקה בלב עמנו. העם האיראני לא ביקש מלחמה עם איש. אמריקה היא שכפתה עליו עוינות ומלחמה והביאה לכך שאיראן תראה בה אויב.
המלחמה [בעזה] נמשכה זמן רב, אך "ההתנגדות" יצאה מנצחת בגאווה, עד כדי כך שנשיא אמריקה החדש [דונלד טראמפ] נאלץ, יום לפני השבעתו, לשלוח את נתניהו לחמאס כדי להגיע להסכם שלום. הגורמים שחלמו על חורבן מוחלט של עזה ודרום לבנון, פגעו בכל הדתות האלוהיות, ורבות נאמר עליהם מפי המנהיג [ח'אמנאי] והאמאם [ח'ומיני] שלנו על כך שאין לסמוך עליהם. האומה האיראנית הגדולה תמיד שאפה לשליחות הנביא ומבקשת להציג את נביא האסלאם לעולם.
חמידרזא חאג'י באבאא'י, סגן יו"ר המג'לס וראש 'המטה המרכזי לעשרת ימי הפג'ר'
איסנא (איראן), 10.11.2024
"כיום בעולם רואים ב"התנגדות" את הציר המרכזי של האסלאם הטהור, שצירה הוא הרפובליקה האסלאמית [של איראן] – ולא מדינה [אחרת] שאינה מעזה להגן על עזה והאסלאם"
כיום בעולם רואים ב"התנגדות" את הציר המרכזי של האסלאם הטהור, שצירה הוא הרפובליקה האסלאמית [של איראן] – ולא מדינה [אחרת] שאינה מעזה להגן על עזה והאסלאם. כאשר מנהיגנו אמר כי אנו קרובים לפסגה, היו כאלה שניסו לפרש ולהסביר את דבריו אך לא היה בכך צורך. האם עזה לא העמידה את אמריקה ואת המשטר הציוני במקומם? עזה הצליחה להעמיד את המעצמות במקומן.
אם נטען לפעמים שההתנגדות בסוריה נכשלה – זו טעות. ההתנגדות, כמו שליחות הנביא, היא תנועה מתמשכת הדורשת ביסוס מעוזים חזקים במקומות שונים. כפי שהמנהיג [ח'אמנאי] אמר, הצעירים הסורים ייבנו שם ביצורים חזקים שיגנו על ההתנגדות לנצח.
"אמריקה פועלת בכל כוחה נגד העם האיראני, וכל עוד עוינות זו נמשכת, היא לא תוכל לכפות את רצונותיה עלינו במסווה של משא ומתן; שמירה על ביטחון טהראן מחייבת עוצמה עולמית"
עלינו לבנות חיים טובים עבור העם ולפעול לפתרון בעיותיו הכלכליות. אך מי מטיל עלינו סנקציות? מי מפעיל כוח? מי מונע מאיראן למכור נפט ומורה למדינות שונות לחסום את מקורות המים שלה?
אמריקה פועלת בכל כוחה נגד העם האיראני, וכל עוד עוינות זו נמשכת, היא לא תוכל לכפות את רצונותיה עלינו במסווה של משא ומתן. לא יזמנו עוינות. אתם יצרתם אותה. ניהלתם מדיניות של שנאה והפכתם את צעירינו לשהידים. למרות זאת, הצלחנו להגיע למעמד רם בעולם. כדי לפתור את בעיות המדינה, ובפרט את הקשיים הכלכליים, אנו זקוקים לתמיכת העם. העם האיראני הוא יוצא דופן, ובמשך 46 שנים [מאז המהפכה האסלאמית ב-1979] עמד איתן והתמודד עם כל הקשיים.
כיום, אי אפשר ליהנות מחיים טובים בשום מדינה אלא אם כן יש לה חלק במאזן הכוחות העולמי. אם אמריקה נוכחת באזורנו, יש לכוון אותה בחזרה לארצה. מה היא עושה במפרץ הפרסי? היא מגיעה כדי להצית מלחמות, למנוע ממדינות להתפתח ולבזוז את משאביהן לטובת עמה. האם ניתן לשבת בטהראן ולשמור על ביטחונה רק מתוך העיר עצמה? השמירה על ביטחון טהראן מחייבת עוצמה עולמית. כדי להבטיח כלכלה יציבה ויצוא נפט, יש צורך בעוצמה. השגנו עוצמה זו ואנו קרובים לפסגה. עלינו להגן על זכויות העם ולמנוע פגיעה בהן – זו זכותו המוחלטת של העם האיראני.
העם האיראני מעולם לא פתח במלחמה, אלא תמיד כפו עליו מלחמות ועוינות. פגעו בעם האיראני, וכל אזרחיו נושאים את הפצעים הללו [ברוחם]. כיום, כולם חייבים להבין שהרפובליקה האסלאמית ניצבת בעמדת כוח. בניגוד למצב שאמריקה ניסתה לכפות לפיו איראן נמצאת בעמדת חולשה בסוריה, עזה הוכיחה אחרת. העולם ראה כי גם בעסקאות חילופי שבויים, תדמיתם של האמריקאים ובני בריתם מוכתמת בבושה. הם הרגו 15 אלף ילדים ו-50 אלף חפים מפשע. האם חמאס נחלש? תוך שבועיים בלבד הוא הצליח לשקם את עצמו.
"אמריקה, אנחנו מבינים היטב את ה-F-35 שלכם ואתם מבינים היטב את הטילים שלנו לטווח של 2,000 ק"מ. התקרבנו לפסגה, ואמריקה מרגישה זאת. כל מי שמבקש לדבר איתנו, אנו נדבר עמו מעמדה של כוח"
בכל מקום שבו אנו נוכחים ומשמיעים את קולנו אנו מדברים למען עתיד טוב יותר לעם האיראני. בכל דיון ומשא ומתן, מטרתנו היא לשמור על כבודו ויוקרתו של העם. אמריקה, אנחנו מבינים היטב את ה-F-35 שלכם, ואתם מבינים היטב את הטילים שלנו לטווח של 2,000 ק"מ. התקרבנו לפסגה, ואמריקה מרגישה זאת. אמרתם [לנו] להיזהר מ[הנשיא] טראמפ, אך הצעד הראשון שלו היה להורות לנתניהו להגיע להסכם שלום – זו עוצמתה של איראן ושל ההתנגדות. עם עוצמה זו אנו מתקדמים קדימה. כל מי שמבקש לדבר איתנו, אנו נדבר עמו מעמדה של כוח. מעולם לא הייתם ראויים לאמון. הלוואי ותבינו כי לא ניתן לדבר עם העם האיראני בשפה של כוח, כפייה ומגבוה. העם האיראני חותר לעתיד טוב, השהידים שלנו הלכו בדרכו של האמאם חוסין [בנו של האמאם עלי מייסד השיעה שנהרג בקרב כרבלא 680 לספירה בעיראק].
"המדינה שמפיצה את הווהאביה [סעודיה] אינה מייצגת את האסלאם הטהור. האסלאם הטהור הוא באיראן... עזה הפכה לכרבלא... אללה, הקוראן והנביא איתנו והצלחות גדולות לפנינו"
העם האיראני יעמוד בכל הקשיים ויצליח. כיום, המדינה שמפיצה את הווהאביה [סעודיה] אינה מייצגת את האסלאם הטהור. האסלאם הטהור הוא באיראן, עזה, לבנון ותימן – אלו שנאמנים לחירות ולזכויות העמים. האמאם [ח'ומיני] אמר כי פלסטין ועזה לא ינצחו עד שיהפכו לכרבלא. עזה הפכה לכרבלא.[2] כל אלה המדברים על ה"אסלאם האמריקאי" [מושג שטבע ח'ומיני כדי לתאר זרמים מוסלמים הנתונים להשפעה מערבית והמתפשרים עם המערב או אינם מחויבים לעקרונות ה"אמיתיים" של האסלאם] אינם מעזים כיום להזכיר את האסלאם ולהגן על עזה. אללה איתנו, אל תדאגו – הקוראן והנביא איתנו והצלחות גדולות לפנינו.
"אם אנו רוצים לשבור את יוקרתה של אמריקה ולמנוע ממנה להמשיך בדרכה של סחיטה ועוינות, עלינו להיכנס למערכה מתוך עמדת כוח"
האם מישהו יכול היה לדמיין שנתקוף בטילים את המשטר הציוני ואת תל אביב? נלחמנו ישירות מול אמריקה. אותה אמריקה שניהלה את המלחמה וסיפקה טכנולוגיה. והיכן היה נתניהו? במבצע 'הבטחת אמת' [הכינוי למתקפת הטילים והכטב"מים של איראן על ישראל ב-13-14.4.2024] הוא איבד את עשתונותיו.
אמריקה מבינה כי המלחמה הצבאית מולנו הסתיימה, אך כעת היא מנהלת נגדנו מלחמה כלכלית. אין תפילת יום שישי בעולם שהיתה רחבה ועממית כמו תפילת יום השישי של הניצחון בטהראן,[3] שנערכה בהנהגת המנהיג ובנוכחות העם.
אם אנו רוצים לשבור את יוקרתה של אמריקה ולמנוע ממנה להמשיך בדרכה, דרך הסחיטה והעוינות, עלינו להיכנס למערכה מתוך עמדת כוח. הדרך היחידה לכך היא נוכחות אדירה של העם ביום המהפכה האסלאמית ב-10.2.25. עלינו להפגין עוצמה בזירה העולמית – כי ללא עוצמה, אפילו את האוויר בערינו הם יזהמו [ברמיזה שזיהום האוויר החריג בטהראן הינו מזימה אמריקאית]. אם אנו רוצים שאמריקה תבין שאי אפשר לדבר עם העם האיראני בשפת הכוח והכפייה, עלינו להתייצב בהמונינו ב-10.2.25. נוכחות רחבה של העם ביום זה תהיה שוות ערך לאלפי הטילים של מבצע 'הבטחת אמת' [נגד ישראל] במסר לאויבים שלנו.
העם האיראני – אתם אוהבים את השלטון שלכם, אך יש לכם טענות כלפי חלק מאנשי הממשל ואתם צודקים. על אנשי הממשל לבצע ג'יהאד הסברה. התשתיות הכלכליות שלנו יציבות, אך הכלכלה שלנו סובלת מ"גידול סרטני" של יוקר מחיה ואינפלציה, ששורשיו נעוצים בגורמים שונים. יש לפתור בעיות אלו באמצעות נוכחות עממית והענקת הכוח למנהיגים לפעול."[4]
[1] הווהאביה היא תנועה אסלאמית סונית שמרנית, המפרשת את האסלאם ככתבו וכלשונו. מייסדה היה מוחמד אבן עבד אל-ווהאב(1691-1787) מאזור נג'ד בחצי האי ערב. הווהאבים ניהלו מאז ומתמיד יחסים הדוקים עם בית סעוד השולט בסעודיה. לאחר מתקפת האחד עשר בספטמבר של אל-קאעדה בארה"ב, בה נטלו חלק 15 סעודים, הופנתה ביקורת כלפי סעודיה, על כך שהאידיאולוגיה הווהאבית השלטת בה מטפחת קיצוניות, כמו זו שבשמה פעלו המפגעים. בעקבות ביקורת זו החל הזרם הדתי הממסדי בסעודיה לבדל עצמו מן הזרמים הקיצוניים במדינה ולטעון שזרמים אלה עיוותו את כוונותיו של האסלאם המקורי והכינוי והאביה הודבק לסעודיה כדי להשמיצה. הנסיך סלמאן בן עבד אל-עזיז, מושל מחוז ריאד ומראשי משפחת המלוכה הסעודית, טען שאין קשר בין המונח והאביה, שהוא כינוי גנאי, לבין השקפתו של אבן עבד אל-והאב. לדבריו, אבן עבד אל-והאב וממשיכי דרכו הם סלפים, הדבקים באסלאם הראשוני של מוחמד וחבריו, ואילו המונח והאביה, הוא המצאה שנועדה להכפישם ולטעון כי הקימו אסכולה נפרדת, ראו דוח ממרי ממאי 2010 הנסיך הסעודי סלמאן: המונח והאביה - המצאה של אויבי סעודיה
[2] לקרב כרבלא, 680 לספירה, יש חשיבות להתפתחות האסלאם השיעי שחרת על דגלו את האמונה כי "כל יום הוא עאשורא, כל מקום כרבלא" ולשימור הלהט המהפכני. הקרב, שלמעשה מיסד את הפיצול באסלאם בין הסונים לשיעים, התרחש בין מחנה תומכיו וקרוביו של נכדו של מוחמד, חוסין בן עלי, ומולם ניצב כוח צבאי אשר נשלח מטעם יזיד בן מעאויה, הח'ליפה האומיי (הסוני). יזיד דרש שחוסין יכיר בו כשליט המוסלמי אך חוסין סירב. יזיד בחר לנצל את כוחה של המדינה כדי למנוע מים ומזון מאנשיו של חוסין, בהם נשים וילדים, וחוסין שעמד בסירובו, בחר למות. הוא ותומכיו נהרגו בידי כוחותיו של יזיד במהלך קרבות היום הראשון בכרבלא.
[3] 'תפילת הניצחון' היא כינוי לתפילת יום השישי שהתקיימה בטהראן ב-4.10.2024 בהובלת המנהיג העליון ח'אמנאי, לאחר מתקפת הטילים האיראנית השנייה על ישראל ב-1.10.2024. בתפילה נישאו מסרים של אחדות האומה האסלאמית, התנגדות לציונות, וקריאה להמשך המאבק מול אמריקה וישראל.
[4] איסנא (איראן), 31.1.2025
