רפסנג'אני על השימוש בנשק גרעיני נגד ישראל
איראן מציינת את יום השישי האחרון בחודש הרמדאן בכל שנה כ'יום ירושלים הבינלאומי' להזדהות עם מאבק העם הפלסטיני, על-פי החלטת איתאללה רוחאללה ח'מיני. בדרשת יום השישי (14.12.01) לציון 'יום ירושלים' שנערכה מול אלפי מתפללים באוניברסיטת טהראן, נשא דברים נשיא איראן לשעבר וראש 'המועצה להגדרת האינטרס של המשטר', עלי אכבר האשמי רפסנג'אני על פתרון הבעיה ששמה ישראל באמצעות נשק גרעיני.
להלן תוכן דבריו כפי שנמסר בעיתונות האיראנית בפרסית, באנגלית ובערבית.[1] בשלושת המקורות לא הובאו דבריו בציטוט ישיר:
על הקולוניאליזם והציונות:
רפסנג'אני קבע כי ה"יהירות העולמית, בהנהגת ארה"ב ובריטניה," אחראית לפשעים שהמדינה "המלאכותית" ישראל מבצעת מזה חצי מאה. הוא הוסיף כי האו"ם ומספר שלוחות נוספות של היהירות תומכים בפשעי ישראל. הוא הזהיר מפני ההיערכות הצבאית של היהירות העולמית [ארה"ב] בכוונה להחיות את התקופה הקולוניאליסטית וקרא לאומות [העולם] ולממשלות למנוע מהקולוניאליזם מלהשיג את מטרותיו. "הציונות הבינלאומית", הוא קבע, "היא הכוח המניע מאחורי התופעה המכוערת."
רפסנג'אני קבע כי הציונות היא פלגנית. חלפה מאה מאז ראשית הציונות אולם לא כל יהודי הוא ציוני, [כשם ש]לא כל חברי התנועה הציונית הם יהודים. הציונות עודנה פעילה ברחבי העולם והיא הכוח המניע מאחורי אירועים חשובים המתרחשים בעולם והקשורים בישראל. אסונות שקרו במדינת ישראל "המזויפת" בת חצי המאה הם בבחינת "אנציקלופדיה של פשעים קולוניאליים." הפלסטינים אינם היחידים הסובלים מהתוכנית ליצירת מדינה ישראלית "מזויפת" זו; היהודים גם הם משלמים את המחיר. ליהודים, טען רפסנג'אני, היה מקום בפינות שונות של העולם, והיו תנאי מחייה די טובים בכל מדינה. אולם תופעה זו [הציונות] גרמה להם לנקוט עמדה ביחס לסטטוס הדתי שלהם ותחת לחץ [הציונות] ובשם ההגירה [לישראל], עזבו את בתיהם. על היהודים לצפות ליום בו "תופעה זרה" זו תיעלם מהאזור ומעולם האסלאם, ואלו שנקבצו בישראל ישובו ויתפזרו יום אחד.
רפסנג'אני קבע כי כינון המדינה "המזויפת" ישראל גרם לנזק של מיליארדי דולרים למדינות האזור. אולם כיוון שמהות התופעה [ששמה] ישראל היא קולוניאליסטית, הקולוניאליזם [עצמו] מפיק תועלת מהמשטר המפוברק הזה. הוא הוסיף כי בעקבות תום [עידן] הקולוניאליזם הרשמי, תכננו הקולוניאליסטים להחליפו ובחנו מספר אמצעים, שהחשוב בהם היה יצירת מדינות באזורים רגישים שיהיו קשורות בטבורן לקולוניאליזם. כינונה של המדינה הציונית על אדמת פלסטין היווה בסיס רב מימדי עבור הקולוניאליזם. כך, נפטר המערב עצמו מהציונות באמצעות ביסוסה [של הישות הציונית] בפלסטין. ובמקביל, התקשרו הקולוניאליסטים לציונות ולמדינת ישראל, ככלי לעשות בו לשירותם, למרות שלצורך הישרדותו הקולוניאליזם תלוי בציונות.
רפסנג'אני הוסיף כי עם כינון מדינת ישראל "המזוייפת", יצרו הקולוניאליסטים אי-ביטחון באזור, תוך חשיפת מדינות [האזור] לאיומים במטרה להביאן תחת שליטת הקולוניאליזם. הישרדות ישראל תלויה באינטרסים של היהירות העולמית והקולוניאליזם. כל עוד בסיס זה [ישראל] מביא להם תועלת, הם ישמרו אותו.
השימוש בנשק גרעיני לפתרון בעיית ישראל
בהתנגדותם [לציונות], חייבים המוסלמים לכתר את הקולוניאליזם ולהכריח את הקולוניאליסטים לבחון האם ישראל מועילה להם. אם יום אחד, עולם האסלאם יהיה מצויד בנשק שישראל מחזיקה כרגע - אותו יום, תגיע דרך היהירות העולמית למבוי סתום. מפני שהשימוש בפצצת אטום אחת על ישראל לא יותיר דבר על האדמה, אולם לעולם האסלאם היא תגרום רק לנזק.
ישראל והג'האד האסלאמי:
רפסנג'אני קבע כי החלשת הג'האד הפלסטיני אינה סבירה. הפלסטינים, הוא הסביר, הגיעו למסקנה ששיחות יעילות רק לצד מאבק והקרבה עצמית [פיגועי ההתאבדות],שהם שני עקרונות המפתח שסללו את הדרך לאינתיפאדה השנייה. הג'האד הפלסטיני הוא "אם" תנועות אסלאמיות רבות, החל מהמהפכה האסלאמית באיראן (1979) וכלה בתנועות האסלאמיות בלבנון, אפגניסטאן, מאלזיה, אסיה התיכונה ובמדינות מוסלמיות רבות אחרות. כל התנועות האסלאמיות האלה תומכות בג'האד הפלסטיני ולא ישכחו אותו. שורשיו של הג'האד הפלסטיני נעוצים בחוסר הבית של חמשת מיליוני (הפלסטינים). ללא ספק, שיאו [של הג'האד] יתבטא בשחרור פלסטין.
הקולוניאליזם וסכנת מלחמת עולם שלישית:
רפסנג'אני קבע כי במסע התעמולה שלו נגד הג'האד הפלסטיני עושה הקולוניאליזם שימוש בארבעה כלים: תעמולה, אלימות, מרמה ושימוש אינסטרומנטלי ברשות הפלסטינית. הוא הזהיר את סוכני היהירות העולמית מפני היום בו ישלמו ביוקר על הלחצים שהם מפעילים על העם הפלסטיני. שכן אם יום אחד יחליטו אותם אנשים מותשים, אדוקים ומבקשי 'שהאדה' (מות קדושים) להכות באינטרסים החיוניים של היהירות [העולמית] בכל מקום – הם יעשו זאת, הדבר אפשרי. "עצתי לכם אל תניחו למצב להגיע לידי כך ואל תהמרו על האלימות הישראלית מפני שזה יהיה מסוכן מאוד. אנו איננו מוכנים לראות בערעור ביטחון העולם."
רפסנג'אני הזהיר מפני פרוץ מלחמת עולם שלישית: "העימות בין אדוקים מבקשי 'שהאדה' לבין הכוחות הבכירים ביותר של הקולוניאליזם הוא מסוכן ביותר ועלול להצית מלחמת עולם שלישית.
בנסיבות הקיימות, סיכם רפסנג'אני, העולם והאזור זקוקים לשיקול דעת מצד האומות והמדינות מצד אחד ולריאליזם והגינות מצד הכוחות היהירים. אנו מקווים כי הבעיות תפתרנה על יסודות של צדק ואמת.