כותב תוניסאי: ארה"ב מתעלמת מתמיכתה של קטר בטרור ומהברית שלה עם איראן, למרות ההוכחות הרבות לכך
הסופר והמשורר התוניסאי, אל-חביב אל-אסוד, פרסם ב-18.11.19 מאמר בטורו ביומון הלונדוני אל-ערב, שבו תקף את ארה"ב, שלדבריו, ממשיכה לטפח קשרים עם קטר ולשבח את תרומתה לביטחון האזורי, תוך שהיא מתעלמת מההוכחות הרבות לתמיכתה של קטר בטרור העולמי ובטרור האיראני.
אל-אסוד כתב את מאמרו בתגובה לפרסום ברשת פוקס ניוז, לפיו לקטר היה מידע מוקדם על כוונותיה של איראן לתקוף את מכליות הנפט מול חופי האמירויות אל-פוג'ירה באיחוד האמירויות במאי 2019, אך היא לא שיתפה בו את בעלות בריתה ובראשן ארה"ב.[1] אל-אסוד טען כי מן הראוי היה שארה"ב תתייחס בצורה תקיפה ורצינית יותר לדוח/ דיווח זה ולפגיעה בביטחונן של שתי בעלות בריתה, סעודיה ואיחוד האמירויות, וכי התגובה האמריקאית הרפה בעניין מעוררת שאלות לגבי מידת אמינות. הוא אף תהה מדוע ארה"ב, המחזיקה כוחות רבים בשטח קטר, מתעלמת גם מהברית הצבאית- מודיעינית בין קטר לאיראן. אל-אסוד העריך בסוף מאמרו כי תוכניתה של קטר עתידה לקרוס והיא תשלם את המחיר על כך כשתסתיים התמיכה האמריקאית בה.
אל-חביב אל-אסוד[2]
להלן תרגום קטעים ממאמרו של אל-אסוד:[3]
"אין זה מפתיע שהחקירות המעמיקות מוכיחות שקטר ידעה מבעוד מועד על [הכוונה] לתקוף את מכליות הנפט מול נמל אל-פוג'ירה באיחוד האמירויות במאי 2019, [תקיפה] שנעשה ברור שהיא בוצעה על ידי גורמים איראניים, במטרה להפגין את כוחו של המשטר האיראני בנתיבי השייט במפרץ ובים הערבי, ובייחוד בנתיבים הקשורים לשוקי האנרגיה בעולם, וזאת בתגובה לסנקציות האמריקאיות המוטלות על איראן...
בדוח בינ"ל שציטטה רשת פוקס ניוז האמריקנית [16.11.19][4], נטען כי קטר ידעה מבעוד מועד על המתקפה האיראנית, אך לא הזהירה את בעלות בריתה ארה"ב, צרפת ובריטניה. כותבי הדוח התבססו על מידע מודיעיני אותו הגדירו מהימן, והגיעו למסקנה כי היחידה הימית של כוחות משמרות המהפכה הטרוריסטים היא האחראית למתקפות בנמל אל-פוג'ירה, וכי גורמי הממשלה האזרחית באיראן וכן קטר, ידעו על פעילויותיהם של משמרות המהפכה האיראניים...
... מדינות האזור, ובייחוד אלו המנהיגות את ציר המאבק בטרור [קרי: סעודיה ואיחוד האמירויות], הבינו היטב שידיה של קטר מזוהמות [בשל מעורבותה] בכל צורות הטרור, לרבות הטרור האיראני, וכי הברית הקיימת בין דוחה לטהראן מכוונת בראש ובראשונה נגד כוחות אזוריים ספציפיים ובראשם איחוד האמירויות וסעודיה. שכן, האיראנים והקטרים רוצים לחסל חשבונות עמן, [והם עושים זאת] באמצעות תיאום ישיר [ביניהם] בתחום המודיעיני, המדיני והתקשורתי, וכן [ברמת] השטח.
אולם, כשדובר משרד ההגנה האמריקאי אומר בתגובה לדוח [הנ"ל שפורסם בפוקס ניוז]: 'איננו דנים בענייני מודיעין', הדבר מעלה תהיות באשר לאמינותה של ארה"ב בכל הנוגע להתייחסותה לתפקיד של קטר בפגיעה ביציבות באזור, ובביטחונן ויציבותן של שתי בעלות בריתה [קרי: סעודיה ואיחוד האמירויות]. שכן, בשל הקרבה של שתי מדינות אלה לארה"ב, עליה להיות ברורה יותר בטיפולה בסוגיות חמורות, ובהן סוגית הפגיעה במכליות בלב חופי האמירויות והפצצת מתקני אראמקו בסעודיה [בספטמבר 2019].
מזה שנים יש לארה"ב די הוכחות בנוגע למעורבותה של דוחה בתמיכה בטרור במדינות רבות, החל מאפגניסטן ועד לקרן אפריקה, עבור בתימן, בסוריה, בעיראק ועד לסיני המצרית ולוב מוכת האסון. אולם, וושינגטון מנסה בכל פעם להתעלם מן העניין בטענה כי קטר היא חלק חשוב במנגנון הביטחון האזורי. מי שעוקב אחר האירועים היטב יודע כי אין שום דבר המוכיח את טענת השווא הזו, אלא אם הכוונה היא שקטר הינה חלק ממנגנון האיום על הביטחון האזור, דבר שגורם למדינות האזור להזדקק להגנה האמריקאית באופן תמידי.
כשבוחנים את היקפה ורמתה של הנוכחות האמריקאית בקטר, שהפכה כמעט כולה לבסיס אמריקאי קדמי, עלינו לתהות בנוגע למניעים [שבגינם] מאפשרת וושינגטון לדוחה [לכרות] ברית עם טהראן, אשר לדברי האמריקאים היא הראשונה שמאיימת על האינטרסים שלהם באזור. שהרי, ברית זו [בין קטר לאיראן] הגיעה לשלב של תיאום בעניינים ביטחוניים, צבאיים ואסטרטגיים, דבר אשר מקבל אישוש מהמידע שפורסם על כך שהקטרים ידעו מראש על פגיעת משמרות המהפכה במתקני הנפט. יתכן גם שזהו לא המקרה היחיד מסוגו, שכן ישנם סימנים רבים המעידים על התמיכה הקטרית בתפקיד שממלאת איראן בתימן, בעיראק... בעזה ובקרן אפריקה. אך, השתיקה של המערב, ובמיוחד של ארה"ב, על תמיכה זו שרק מגבירה את האיום על ביטחון האזור, צורמת...
איש אינו [יכול] להכחיש את התפקיד המרכזי שממלאת קטר בתמיכה בכוחות הקיצוניות והטרור באזור, ויש אף מי שסבור כי היא תפקיד זה הוטל עליה מאז עלה לשלטון האמיר הקודם חמד בן ח'ליפה בשנת 1995. לאחר מכן, הדבר הוכח [שוב] אחרי אירועי ה-11 בספטמבר 2001. [קטר עושה זאת] לצורך שתי מטרות: [המטרה] הראשונה גלויה, והיא הכלת הטרוריסטים במערכות שלטון אסלאמיסטיות מבודדות שיוקמו על חורבות מדינת הלאום האזרחית הריבונית.
[המטרה] השנייה חשאית ומנוהלת בידי החברות [הכלכליות] הגדולות, והיא לכלות את משאבי האזור. די לציין כי מדינות ערב הפסידו עד כה כ- 900 מיליארד דולר בשל כאוס האביב הערבי המדומה שדוחה היתה הראשונה לאמצו. החלק הארי של המשאבים הללו... הגיעו לידיהן של חברות [כלכליות] ממדינות שונות, לשדולות בעלות נאמנויות והתמחויות רבות ולבנקים ולחברות פיננסיות הקשורים לכוחות פוליטיים בעלי השפעה בארצותיהם ואשר משפיעים על עמדות ממשלותיהם, ממשלות שנמצא אותן בהמשך מטילות את כל כובד משקלן כדי להגן על קטר, גם אם תוך העלמת עין ממעשיה ההרסניים.
הבעיה של קטר היא שהיא מבצעת תוכנית שגדולה ממנה – להיות חרב בליבו של האזור שביטחונו ויציבותו מותקפים, כדי לשלוט על משאביו ונכסיו ולחסל את יכולותיו. הקטרים סברו שהם אלו שמנהלים את כללי המשחק, או שהם יכולים לשנות את תוצאת [המשחק] לתועלת התוכנית שבראשה הם עומדים. אלא שאת המשחק מנהל בפועל שופט [קרי, ארה"ב] שמתעלם מעבירות השחקנים כדי להבטיח את התוצאה שהוא מעוניין בה. זה קרה בעבר עם איראן שמשלמת כעת את המחיר, וקורה [כעת] עם קטר שתשלם את המחיר בהמשך כשיסתיים התפקיד המוטל עליה".
[1] https://www.foxnews.com/, 16.11.2019; יצוין כי בתגובה לפרסום בפוקס ניוז הכחיש משרד החוץ הקטרי, בהודעה שפרסם בשפה האנגלית בלבד, כי קטר ידעה מבעוד מועד על כוונותיה של איראן לתקוף את מכליות הנפט. https://www.mofa.gov.qa/en, 16.11.2019
[3] אל-ערב (לונדון), 18.11.2019
[4] https://www.foxnews.com/, 16.11.2019