בעל טור סורי: צפון קוריאה זכאית לאחוז בכל אמצעי ההרתעה
במאמר שפרסם ביומון הסורי הממסדי אל-ת'ורה, תמך בעל הטור ד"ר אבראהים זעיר בזכותה של צפון קוריאה להחזיק בכל אמצעי ההרתעה על מנת להגן על עצמה נוכח האיומים האמריקאים על בטחונה והטיל על ארה"ב אחריות לכל הבעיות בעולם. יצוין כי שה"ח הסורי, וליד אל-מעלם, נפגש לאחרונה עם סגן שה"ח הצפון קוריאני, קיום יונג איל, ודן עימו בהידוק היחסים בין המדינות.[1] להלן עיקרי המאמר:
"שוב חוזרת המתיחות המסוכנת לחצי האי הקוריאני, על רקע האשמות לא מבוססות כי קוריאה הדמוקרטית אחראית להטבעת האונייה הדרום קוריאנית 'צ'אונן'. עד עתה סיאול לא אפשרה לצוות מקוריאה הדמוקרטית לבדוק את האירוע כדי לדעת את האמת ולגלות מי האחראי בפועל לטביעת 'צ'אונן'. הסירוב הלא מוצדק מבחינה חוקית ומוסרית, מעניק לפיונג יאנג את הזכות לפקפק בתוצאות החקירה של הצוות הבינלאומי, הנוטה לטובת קוריאה הדרומית...
התמיכה האמריקאית בקוריאה הדרומית בתחומי הכלכלה והצבא, הפכה את החלק הדרומי של קוריאה, לבסיס צבאי אמריקאי קבוע, שוושינגטון השתמשה בו תמיד נגד תנועות השחרור באזור הודו-סין, נגד ברה"מ לשעבר ונגד התנועות המהפכניות המתנגדות לאימפריאליסטים. ארה"ב לא היססה מעולם לנצל כל אירוע, אפילו התרחש בטעות, או לפברק אירועים, על מנת למצוא צידוקים להגברת הלחץ והמצור על קוריאה הדמוקרטית במטרה לחנוק אותה מבחינה כלכלית ולהרעיב את עמה שסובל מאוד בשל המצור האמריקאי והבינלאומי העושק, המוטל עליו למעלה מחצי מאה. ייתכן שהאשמות החדשות 'המפוברקות' נגד קוריאה הדמוקרטית נובעות מהתרסתה כלפי ארה"ב. למרות כל הצעדים הקשים והעוינות הקשה בהם נקטה ארה"ב נגד קוריאה הדמוקרטית, היא לא הצליחה להכריעה ולהכפיפה לרצונה, כך שחצי האי הקוריאני, על שני חלקיו, הדרומי והצפוני, יהפוך לזירה הנמצאת תחת שליטתה, כחלק המדיניותה הכוללת להשתלט על העולם.
הדבר המסוכן הוא שהנשיא אובמה מיהר להורות לצבא האמריקאי - עוד לפני סיום החקירה שהיא מסולפת מעיקרה - לפעול בצורה הדוקה עם הצבא הדרום קוריאני כדי להגן על קוריאה הדרומית, שהיא זו שהתחילה בהאשמות, באיומים ובהענשה של קוריאה הדמוקרטית. שרת החוץ הילרי קלינטון שמצהירה דבר אחד [בעוד] ארצה עושה דבר אחר, שוקעת בביצת אי האמינות והשקר כלפי הקהילה הבינלאומית. היא לא שאלה את עצמה איך ארצה יכולה ליישב בין מאמציה – כדבריה – להימנע מכל הסלמה של המצב המתוח בחצי האי הקוריאני לבין ההנחיה שניתנה לצבא האמריקאי בחצי אי זה לסייע לקוריאה הדרומית [וכן כיצד ניתן ליישב זאת עם] ההנחיה שניתנה לממשל [האמריקאי] לערוך בחינה מחודשת של מדיניותו כלפי קוריאה הדמוקרטית ולתמוך בהטלת סנקציות חדשות עליה ... ולאיים במלחמה נגדה. יתרה מכך, הפניית ההאשמה כלפי צפון קוריאה [בדבר הטבעת האונייה הדרום קוריאנית צ'אונן] לטיפולה של מועצת הביטחון בכוונה לסחוט ממנה החלטת גינוי נגד קוריאה הדמוקרטית, עלולה להיות הכנה לקראת סנקציות חדשות על מדינה זו, שכבר נמצאת תחת מצור, ואולי אף לשמש אמתלה למתקפה צבאית משותפת של ארה"ב וקוריאה הדרומית נגד פיונג יאנג.
ההאשמות הכוזבות והאיומים נגד קוריאה הדמוקרטית אינם שונים מהאיומים האמריקאים נגד איראן והאיומים הישראלים נגד ההתנגדות ונגד סוריה ובדיית מגוון של האשמות מפוברקות, שנועדו לגייס מספר רב ככל שניתן של מדינות נגד מדינות אלו, שמסרבות לוותר על זכויותיהן הלגיטימיות, על עצמאותן ועל ריבונותן הלאומית. זכותה של קוריאה הדמוקרטית, שנמצאת תמיד תחת איומים, להחזיק בכל אמצעי ההרתעה כדי להגן על עצמה; זכותה לאיים בתגובה על כל התגרות צבאית מצד קוריאה הדרומית שמקבלת הנחיות מוושינגטון שנושאת באחריות לכל הבעיות בעולם המודרני – הרס, מלחמות וכיבוש של מדינות שוחרות שלום. בגלל מדיניותה זו, המוטית תמיד לטובת הכוחות התוקפניים, מלבה ארה"ב את המתיחות בעולם כולו כמו במקרה של חצי האי הקוריאני."[2]