המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון
THE MIDDLE EAST MEDIA RESEARCH INSTITUTE
איראן: עיריית משהד מפעילה "קריית משחקים" צבאית–דתית לילדים להעמקת ערכי המהפכה
5/12/2016

 

איראן: עיריית משהד מפעילה "קריית משחקים" צבאית–דתית לילדים להעמקת ערכי המהפכה

 

סו"י רג'א ניוז המקורבת למשה"מ, פרסמה ב- 24.9.2016 ריאיון עם מנהל בית התרבות "הילד והעתיד", חמיד צאדקי, על אודות הפעלת "קריית משחקים לילדים מהפכניים" בעיר משהד. מנהל בית התרבות, הפועל בחסות עיריית משהד והמפעיל גם אתר ברשת /www.shahrebehesht.ir, אמר שארגונו הקים וחנך את קריית משחקי המלחמה עבור ילדים וכי האתר פתוח חינם לילדים בגילאי 8-13. יצוין כי זה אירוע "קריית משחקים" שני שעירית משהד מפעילה, לאחר שקודמו היה בקיץ 2015 . (ראו דוח ממרי:  איראן: עיריית משהד מנחילה ערכים מהפכניים ואנטי מערביים לילדים)

 

לדברי צאדקי, הפעילות באתר כוללת 12 תחנות להנחלת מסרי המהפכה האסלאמית ומסרי השיעה המהפכנית. לדבריו, הילדים לובשים מדי צבא ומלווים ע"י מדריך המשמש מפקד צבאי, שלו הם מחויבים לציית. בהמשך הם עוברים מסלולים שונים המדמים לחימה באויבי המהפכה – למן האויב העיראקי במלחמת איראן-עיראק 1980-1988 ועד לחימה בסוריה כיום מול דאעש ומול משפחת אאל סעוד. בתחנות, הילדים מתנסים גם בשיגור טילי פלסטיק וירי כדורי רובה, גם הם מפלסטיק, לעבר מטרות כגון ר"מ ישראל נתניהו, דגלי אמריקה וישראל, בובות דאעש ואאל סעוד. בתחנת הסיום מתבקשים הילדים לפגוע, כשעיניהם מכוסות, בפאזל של דגל ישראל ולהביא לקריסתו ובמקומו להרכיב את פאזל דגל איראן.

להלן עיקרי הריאיון של חמיד צאדקי ברג'א ניוז וכמה מן התמונות שליוו את הדיווח:

 

מנהל בית התרבות, חמיד צאדקי: "קריית המשחקים לילדים מהפכניים [הוקמה] בפארק כוהסנגי בעיר משהד על ידי ארגון בית התרבות 'הילד והעתיד.' [האתר] פתוח מה-18.9- 28.9 ויקבל בחינם ילדים מגיל 8 - 13. השתדלנו בקריית משחקים זו להעביר לילדים מסרים בעניין הלחימה, 'ההגנה הקדושה' [מלחמת איראן - עיראק] וסוגיות עדכניות בעולם באמצעות משחקים, בילויים ופעילות קבוצתית.

 

לאחר הרישום, הילדים נכנסים למרחב הקריה ומתחלקים לקבוצות של 8-10 ילדים, לובשים מדים ועוברים ב-12 תחנות [פעילות].

 

אחד ממומחי התרבות [שלנו] מלווה את הילדים בקריית המשחקים, ראשית מכניסם לתחנות 'ר'דיר' [חג שיעי לכבוד הפיכת אמאם עלי ליורשו של מוחמד] ולתחנת אוהבי 'אהל אל-בית' [משפחת הנביא מצאצאי עלי] ומסביר להם על עניין המהדי [המשיח בשיעה]. לאחר מכן לתחנת 'שלטון חכם ההלכה' [ולאית פקיה] ואז לתחנת המהפכה, שם המנחה מסביר על המהפכה האסלאמית - כיצד ניצחה האומה האיראנית את רודנות [השאה] וכן על הסבר  על ציוויי האמאם ח'ומיני והמנהיג ח'אמנאי.

 

כל קבוצת ילדים מקבלת מפקד שהילדים מצווים לציית לו. לאחר מכן, הילדים נכנסים לתחנה הראשונה של 'ההגנה הקדושה' [שמונה שנות מלחמת איראן-עיראק 1980-1988] שם נמצאת כיפת קברו של האמאם רזא [האמאם השמיני] ובדומה ללוחמי שמונה שנות ההגנה הקדושה, נפרדים  הילדים מהאמאם רזא ויוצאים לחזיתות [הקרב].

 

הילדים עוברים מסלולים שונים המדמים לחימה עם האויב, בחלקים מסוימים, הילדים לומדים להכיר שיטות פשוטות כגון שיגור פגזים עשויים פלסטיק לעבר אויב מדומה וכן ירי ברובה בעל כדורי פלסטיק לעבר [בובה] המדמה את נתניהו, דגלי אמריקה וישראל. כאן המנחה מספר סיפור על חלק מהמבצעים שהיו בשמונה 'שנות ההגנה הקדושה'.

 

הילדים מנצחים במלחמה ואז נכנסים לתחנת הגנה על קברה של זינב [נכדת מוחמד ובתו של עלי, קבורה לפי השיעים בדמשק, סוריה] ועושים היכרות עם סוגיית מגני המקומות הקדושים, הלחימה בסוריה,  נגד דאעש והגות אנטי דאעשית. בשלב זה, הילדים צריכים למצוא כדורים שעל כל אחד מהם רשומה אות אחת והם משחקים את משחק השלמת המשפטים על פי דרישות המנחה. כלומר, המנחה שואל שאלה והילדים צריכים למצוא את האותיות, לבנות מילים ומשפטים ובכך לענות על שאלתו.

 

לאחר מכן, הילדים מתחרים בזריקת כדורים על בובה של דאעש ושל אאל סעוד ועוברים את התחנה בניצחון. בהמשך, נכנסים ל[מתחם] המדמה את קברה של זינב ורואים קליפ על הגנה על הקבר. לבסוף, מקבלים שי תרבותי כמזכרת ואז נכנסים לשלב הסופי.

 

בתחנה האחרונה, הילדים לומדים כי הגורם החשוב ביותר להשגת הניצחון הוא התבונה והמודיעין ללחימה באויב.

 

בתחנה זו, מכסים את עיני הילדים בבד ודורשים מהם לפגוע בדגל ישראל העשוי כפאזל בכדור שיש להם ביד ולהביא לקריסת הפאזל ואז להרכיב את פאזל דגל איראן.

 

לכל קבוצה, מסלול זה עשוי לקחת בין 30 ל-45 דקות, לאחר מכן מוסרים את הילדים למשפחותיהם.

 

עד כה היה ביקוש רב לקריית משחקים זו ... ואם הביקוש יימשך נאריך את התערוכה עד ה- 1.10, אם מחלקת התרבות והבילויים בעיריית משהד תתמוך ... התערוכה פתוחה משעה 16 – 23."[1]


  

  

   

  

    

  

 

   

 




[1] רג'א ניוז, איראן, 24.9.16

תגיות